27 okt – Workshop henna zetten met het thema ‘vriendschap’

Workshop Henna – Stories of friendship

Henna is als een schilderij op je hand, het vertelt een verhaal.’ Dat is de filosofie van henna-artiest en Kathakdanseres Anima Jhagroe-Ruissen. Haar designs zijn verfrissend met veel sierlijke details. Vanmiddag geeft ze een henna workshop rondom een belangrijke rol uit de Indiase klassieke dans: sakhi, de vriendin of vertrouwelinge. Leer de basistechnieken van henna zetten en creëer de mooiste verhalen op de hand van de dierbare vrouwen om u heen. Een ideaal uitje voor vriendinnen, zussen en moeders en dochters.

Na het volgen van deze workshop…
… kan je volgens de basistechnieken zelf henna met een cone zetten.
… heb je een inleiding op de geschiedenis van hennakunst gehad.
… heb je de betekenis van veelvoorkomende hennafiguren gehad.
… kan je zelf designs maken.

duur 2 uur

Over Anima Jhagroe-Ruissen

Kathakdanseres en henna artieste Anima Jhagroe-Ruissen heeft een unieke hennastijl die de dynamiek van dans met de symboliek uit de hennakunst combineert. Zo creëert ze verfrissende en unieke hennadesigns met veel details. Al jaren verzorgt zij de mooie henna designs in de omgetoverde foyer van Korzo en tijdens het India Dans Festival van 2017 was zij geselecteerd voor het lokale talentenprogramma. Hierin presenteerde zij Siddhi, een tweeluik met een klassieke interactieve dansvoorstelling en een moderne interpretatie.

Voor tickets, check deze link:

https://www.korzo.nl/nl/producties/workshop-henna-stories-friendship

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.